Aktuality

  • Ocenění
    Ocenění
  • Bagetka ječno-sladová
    Bagetka ječno-sladová
  • Chia chléb kvasový
    Chia chléb kvasový
  • Koláč tvaroh-meruňka
    Koláč tvaroh-meruňka
  • Ječný chléb
    Ječný chléb
  • Srdce-ovocný dort
    Srdce-ovocný dort
  • Makronky
    Makronky
  • Tradiční Mšenský koláč
    Tradiční Mšenský koláč

2016-09-06 ZNAČKA KLASA

Dne 29. 8. 2016 nám byla schválena žádost o prodloužení Značky Klasa.

 

2016-06-29 NOVINKA V SORTIMENTU

Sortiment našich výrobků jsme rozšířili o Bagetku ječno-sladovou 250g. Je to jedinečný výrobek s velmi zvláštní příjemnou chutí, kterou mu dodává pražený sladový ječmen.

 

2016-04-27 NOVINKA V SORTIMENTU 

Sortiment chlebů jsme rozšířili o nový zdravý Chia chléb kvasový 440g. 

 

2016-04-27 NOVINKY V SORTIMENTU

Rádi vám představujeme novinky ve sladkém sortimenti: Dvoubarevný koláč a neméně chutný Koláč tvaroh-meruňka.

 

2016-03-22

Otevírací doba o Velikonocích:

pátek 25.3.2016 OTEVŘENO od 7:00 do 12:00

sobota 26.3.2016 a pondělí 28.3.2016 ZAVŘENO

Přejeme všem našim zákazníkům a partnerům krásné a pohodové velikonoční svátky.

 

2016-03-16 NOVINKY V SORTIMENTU

Na letošní jaro jsme rozšířili naši nabídku o Ječný chléb 450g, který se v krátké době stal velmi oblíbený a Chia pečivo 150g. Určitě musíte ochutnat!

 

2016-02-04 VALENTÝNSKÁ NABÍDKA

Cupcake - nejen pro zamilované (viz Zákusky)

Srdce - ovocný dort (viz Ovocné dorty)

 

2016-01-01 NOVINKY V SORTIMENTU

S novým rokem jsme připravili novinky ve sladkém sortimentu: makronky, ořechovník s jablky, špaldové řezy a dorty Dublin a Míša dort. Ochutnejte! 

 

2015-06-01 TRADIČNÍ MŠENSKÝ KOLÁČ    

 

2014-09-01 ČISTĚZRNNÝ CHLÉB    

Novinkou letošního podzimu je Čistězrnný chléb - jedinečný a výživný bochník, který prolamuje stereotypy chlebů. Neobsahuje mouku ani kvasinky. Jedná se o 100% přírodní suroviny bez přísad. 

 

2013-09-01 JEDLÁ PEČEŤ    

Od září pro snazší orientaci a odlišení opatřujeme náš chléb jedlou pečetí. 

 

2013-08-29 OCENĚNÍ KLASA

Mšenský kvasový chléb je k dostání ve třech variantách a to jako 0,5kg, 1kg, 1,5kg a 3 kg pecen. Tento chléb je oceněn značkou KLASA.

 

2013-08-01 RECEPTURA NA KVASOVÝ CHLÉB

  • recept na 1kg těsta

Suroviny:

125g zárodečná žitná drobenka, 125g žitná mouka, 250g pšeničná mouka chlebová, 12g sůl, 5g kmín, 10g droždí, 500ml voda

Technologický postup:

Do mísy dáme zárodečnou žitnou drobenku, žitnou mouku a 350ml vlažné vody a ručním šlehačem rozšleháme na kompaktní kaši, necháme cca 6 hodin kvasit.
Do žitného kvasu přidáme pšeničnou mouku chlebovou, sůl, kmín a předem připravený kvásek (10g droždí, 150ml vlažné vody, 1/2 kávové lžičky cukru). Z těchto surovin vymícháme volné chlebové těsto. Těsto necháme zrát 15 minut, pak stočíme do bochníku a dáme kynout do předem připravené misky s pomoučněným plátýnkem. Chlebové těsto necháme kynout cca 45 až 60 minut na teplém místě přikryté utěrkou. Troubu si předehřejeme na cca 230°C až 250°C i s plechem, na kterém pečeme. Na rozpálený plech odsadíme vykynuté chlebové těsto a vložíme do trouby. Než troubu zavřeme, stříkneme do rozpálené trouby vodu tak, aby se chlebové těsto peklo v zapařeném prostoru. Po 3 až 5 minutách pečení prostor odpaříme - troubu vyvětráme - a stáhneme teplotu na 180°C. Po cca 35 minutách zvýšíme teplotu zpět na 230°C a chléb dopečeme do hnědé zlatavé barvy. (Čas záleží na typu trouby, každá peče trochu jinak. Chléb je třeba hlídat, při tak vysoké teplotě by se rychle připálil.) Správně upečený chléb po vyndání z trouby musí při poklepu na spodní kůrku dunět.

Mnoho úspěchů a dobrou chuť!

 

2012-09-15

Psali o nás

 

2011-12-09

Psali o nás